Hoe zou je jouw stijl omschrijven?
Mijn stijl is altijd al Rock ’n Roll geweest. Mijn garderobe bestaat al jaren uit satijnen slipdresses, leren jasjes, velvet, lak, Chelsea boots, opvallende sieraden en geborduurde panty’s. Anderzijds combineer ik het met ‘California Cool’; veel zwart, wit en nude tinten, oversized manteljassen, wijde pantalons… ik heb ook een hele grote collectie blouses met verschillende prints. Als mijn stijl een naam zou moeten hebben, was het Nordic Rock ’n Roll.

Wat zijn je favoriete merken?
Binnen FEE ben ik blij met Filippa K. Voor mij is duurzaamheid al jaren een belangrijk onderwerp en Filippa K staat waar ik voor sta. Als ik mooie basics zoek om mijn uitgesproken stukken mee te complimenteren, kies ik voor Filippa K. Mijn favoriete ontwerper is echter Yves Saint Laurent. Wat hij gedaan heeft voor het silhouet van de vrouw in de mode-industrie maakt hem voor mij het grootste mode icoon. Zonder Yves weet ik niet of ik ooit in een pak had gelopen! Het modehuis Saint Laurent creëert vandaag de dag precies wat ik in mijn garderobe zou willen zien; vrouwelijke contouren in Rock ’n Roll fashion.

Wat is er deze zomer in jouw koffer te vinden?
Mijn nieuwe wijde-pijpen broek van Designers Remix! Ik noem dit mijn Bianca Jagger broek en zie mezelf al lopen over de promenade in Biarritz met een lichte zijden top en een grote zonnebril op!
Momenteel zie ik veel linnen-katoen blendsin Australia, een trend die nu ook in Europa te vinden is. Linnen is heerlijk luchtig en geeft je die echte ‘California Cool’ vibe.

Welk mode-item kijk je naar uit dit najaar?
Dit najaar is wordt een mix van verschillende uitgesproken stijlen. De 90’s revival blijft, inclusief Spice Girls schoenen. Maar we zien ook de 80’s terugkomen! Als 80’s baby voel ik me meer thuis in deze stijl. Waar ik naar uitkijk zijn de Cowboy laarsjes, Cuban heels en Texan booties.

Wat is er standaard in jouw garderobe te vinden en waarom?
Zwarte coltruitjes, zwarte pantalons, verschillende lange zwarte jassen en zwarte satijnen slipdresses in verschillende lengtes. Waarom? Zwart is mijn power-outfit. Als ik geheel in het zwart gekleed ben, voel ik me op de een of andere manier altijd goed gekleed voor iedere gelegenheid. Een andere outfit die standaard in mijn kast hangt, is een glitteroutfit. Ik ben gek op lamé en hoop altijd op een gelegenheid waarop ik deze outfits kan dragen!

Wat is jouw favoriete kledingstuk of mode accessoire dat je al jaren hebt en nooit weg zult doen?
Ik heb ooit een zwarte leren tas met gouden details van Chloé gekocht bij een vintage boutique op Rodeo Drive in Los Angeles. Deze is me heel dierbaar. Waarschijnlijk meer om de herinnering van de vakantie met mijn familie, maar het is ook een iconische tas! Mijn favoriete kledingstuk is een lange kanten jurk met een nude slip dress eronder, die ik 5 jaar geleden bij Colette in Parijs heb gekocht tijdens mijn inkoop met Angela.

Wat vind je de grootste mode-zonde?
De grootste mode-zonde is voor mij bont. Ik vind het prachtig, daarom draag ik graag fake fur. Liever een dode muppet dan een zeehondje! Daarnaast heb ik ook enorme moeite met fast fashion. Ik behandel mijn kleding graag met respect, mode is mijn wereld. Ik kan het niet aanzien hoe kleding haast als een wegwerpproduct wordt gezien en op de brandstapel wordt gegooid. Over de omstandigheden van de werknemers die deze producten fabriceren wil ik niet eens durven nadenken, daarom zijn we met FEE nu bezig met de campagne voor ‘Sustainable High Fashion’.

Wat zijn momenteel je 3 favoriete items bij FEE?

  1. De (zwarte) pantalon van Designers Remix met hele wijde pijpen. [€230.00] In de zomer met een zijden top, in de winter met een coltrui!
  2. De (zwarte) satijnen rok van Norr. [€125.00] Hier wacht ik al jaren op! In plaats van een slip dress heb ik er nu eindelijk een rok variant van om met een mooie knit te combineren.
  3. Kanten ondergoed van Underprotection. [€68.00] Het is precies mijn stijl, alleen dan ook duurzaam. Voor mij voelt mooie lingerie als de kers op de taart van mijn mooie outfit.
    Nu voelt het nóg meer als een power outfit.